Üzletberendezés polcrendszer fő elemei

A./ Oszlop
Acéllemezből hengerített oszlopprofil, 50 mm-es osztásokkal a polctartók kihelyezéséhez, magasságban állíthatóságához.

B./ Tányéros szintezőtalp
A fogadó burkolat egyenetlenségeiből származó szintkülönbségek beállítását segítő talp.

C./ Bázis láb
Az üzletberendezés állvány lába, amire a fix, alsó polc helyezhető, és ami az oszlop aljába kerül rögzítésre.

D./ Hátfal lemez
Az oszlopok közé, az 50 mm-es osztásokba helyezett acél hátfal lemez, az állvány magasságához illeszkedő méretekben és többféle kialakításban (sima, perforált, stb)

E./ Polc
Perforált vagy sima felülettel, min. 80 kg teherbírással, ezáltal az állvány max. terhelés 1200 kg (egyenletesen megoszló terhelés esetén). Perforált polc esetén rács osztó és előlap kihelyezési lehetőséggel.

F./ Polctartó
Az oszlop perforációjába illeszthető, többféle méretben, teherbírással és kialakításban, egyenes és/vagy döntött kivitelekben.

Üzletberendezés polcrendszer néhány opcionális kiegészítő eleme

árjelző

rács előlap

rács osztó

kampók

alsó takarás

UGP ES üzletberendezés rövid műszaki jellemzők (névleges méretekkel)

Egység szélességek: 500, 665, 900, 1000, 1250, 1330, 1500 mm

Magasság: 1100-4600 mm-ig (100 mm-es lépcsőkben)

Polcmélységek: 200,300,400,500,600,700,800 mm

(Helyigény mélység példa: 500 mm-es alsó polcos kialakítás esetén, az állvány mélysége 600 mm oszlop miatt)

Alapkérdések, amiket felteszünk, hogy gyors kedvezményes árajánlat készüljön

  • egyoldalas vagy kétoldalas polcrendszer? (raktáron fehér szín)
  • hány méter áll rendelkezésére a fal mellett és üzlettérben (sorhossz)? (raktáron legkedveltebb 1000 mm egységek)
  • magasság (raktáron tartott méretek 1400, 2000, 2400 mm)?
  • polcmélység (raktáron tartott méretek 300,400, 500, 600 mm)?
  • polc szintek száma?
  • kiegészítő igények: ársín polcszélre, alsó takarás
  • egyéb lehetőségek: krómozott rács előlap (kidőlésgátló), polcosztók, szimpla vagy dupla kampók perforált lemezes hátfalak, sima polcok helyett perforált felületű polcok a későbbi kidőlésgátló és krómrács osztó kihelyezéshez.

Mi az üzletberendezés?

Az üzletberendezés olyan polcrendszer, állványrendszer vagy üzleti polc, bolti polc, amely a kereskedelemben az értékesíteni kívánt termékek különböző kihelyezésére alkalmas. A termékkihelyezés lehet polcos üzletberendezés vagy apró csomagolt termékek esetében az akasztós kihelyezés is megoldható perforált állványokon kampókkal, illetve ömlesztett darabos termékek esetében, a polcokon kosár megoldás is lehetséges rácselőlapokkal és rácsosztókkal. Minden üzlettípus használja a könnyen átalakítható üzletberendezéseket, mint nagyáruházak, kisboltok, kis és nagykereskedelmi üzletek.

Hol vásárolhatok üzletberendezést?

Üzletberendezést vásárolni ma már nem bonyolult, a legfontosabb, hogy mindenképpen megbízható céget válasszunk. A weboldalakon ma már könnyű tájékozódni, persze elvakíthat minket egy-egy szép kép, ami mögött nincs tartalom csak ígéretek. Referencia aloldalak már találhatók a minőségi üzletberendezési weblapokon, melyek mögött a tartalom valós, illetve több menüpontban mutatják be az üzletberendezési termékcsoportokat. Érdemes bemutatóteremmel rendelkező céget választanunk, akik mindemellett üzletberendezési webshopot is üzemeltetnek. Természetesen, ha kérdésünk van, akkor egy telefonhívással ellenőrizhetjük, hogy árajánlatkérésünket vagy megrendelésünket szakértő, segítőkész kollégák fogadják-e?

Miből áll az üzletberendezés? Milyen üzletberendezések vannak? Milyen üzletberendezésekre van szükség egy új üzletben?

Az üzletberendezés egyszerűsítve a fal melletti egyoldalas állványokból, kialakításokból, fali polcokból és az üzlettér közepén kétoldalas gondola, gondolasorokból áll. Üveges, zárható vitrinekkel is kiegészíthetjük az üzletünket. Fizetési területeken pénztárpultokat vagy moduláris kiszolgáló, átadó pultot, pultrendszert is alkalmazhatunk. Az üzletberendezés színeit pedig az üzlet stílusához igazíthatjuk.

Mekkora üzletberendezés kell? Hogyan számolom ki?

Az üzletberendezés kialakításában az első lépés az üzlet alapterületének mérése. Lényegében, hány méter áll rendelkezésére a fal mellett és üzlettérben, ez lesz az állványok sorhossza. Érdemes 1 méteres egységekkel számolni, mert így a polckép könnyebben kialakítható. Üzletberendezést praktikusan, már méterre is vásárolhatunk webshopban, ez a legegyszerűbb megoldás. Ajánlatkérést is írhatunk, melyben részletezhetjük, milyen termékeket értékesítünk és körülbelül, hogy szeretnénk elhelyezni azokat. Szakértő kollégák visszahívnak és segítenek összeállítani az üzletberendezést.

Mennyibe kerül egy üzletberendezés?

Hogy mennyibe kerül az üzletberendezés, azt legkönnyebben egy üzletberendezési webshopból tudhatjuk meg. Mivel az üzletberendezés átalakítható az igények szerint, a variációk száma szinte végtelen. Ha nem találunk valamit a webáruházban, ne essünk kétségbe, ugyanezen oldalon kérjünk gyors árajánlatot és választ kapunk minden kérdésünkre. Ha megfelelő céget választunk, az üzletberendezésről részletes, mindenre kiterjedő ajánlatot kapunk, melyből pontosan megtudhatjuk, mennyibe kerül az üzletberendezés, mely az igényeinknek legmegfelelőbb. Ha ajánlatkérésnél jelezzük, hogy milyen terméket értékesítünk, például állateledel és állatfelszerelés vagy festék és vegyi áru, akkor ötleteket kaphatunk az árukihelyezéshez.

Mi az a gondola? Mi a kétoldalas közép gondola vagy egyoldalas polcsor, polcrendszer, állvány?

A kétoldalas közép gondola egy olyan üzletberendezési polcrendszer, melyre az értékesíteni kívánt, különböző méretű és súlyú termékek kihelyezhetők, így minden üzlettípus számára megfelelő polcrendszer. Egyoldalas változatban fal mellé is helyezhetők az állványok. A kétoldalas vagy egyoldalas polcrendszeren a polcok magasságban állíthatóak, a hátfalakat pedig perforált felületben is kérhetjük akasztós termékekhez, melyekbe szimpla, dupla vagy árjelzős kampókat is elhelyezhetünk. Legyen szó háztartási üzletekről, diszkont üzletekről vagy áruházakról, az egyoldalas vagy kétoldalas gondolák alapfelszerelése egy üzletnek.

Mi a gondolavég?

A gondolavég egy olyan dupla hátfalazású egyoldalas gondola, mely ráfordítható kétoldalas gondolák egyik vagy mindkét végére. Az ületberendezés így körbejárható és átlátható termékkihelyezést tesz lehetővé. A gondolavég lehet polcos vagy perforált hátfalas állvány is akasztós termékekhez. Speciális gondolavég rögzítéssel akár a legalsó polc is elhagyható a gondolavégeken, így érdekesebb összhatást érhetünk el helykihasználással. Íves gondolavégek is kialakíthatók, mely akaratlanul is körbevezeti a vevő szemét a kihelyezett termékeken.

Mi a perforált hátfalas állvány?

A perforált hátfalas üzletberendezési állvány, egy olyan üzleti polc, ahol a hátfal perforált lemez, melybe szimpla, dupla vagy árjelzős kampón mutathatóak be a különböző termékek. Lehet élelmiszerüzlet, horgászbolt, de a szerszám-barkács áruházak is alkalmazzák ezt a termékkihelyezést. A kreatív, papír és ajándéküzletekben kimondottam elvárás a kampós kihelyezés, de mezőgazdasági szaküzletek is vásárolják a perforált állványt a nagyobb eszközök kihelyezésére. Természetesen a perforált hátfalas állványba is helyezhetők magasságban állítható polcok, így figyelemfelkeltőbb lesz a polckép.

Mik az üzletberendezés kiegészítők?

Az ületberendezési kiegészítők olyan eszközök, melyek az alap egyoldalas vagy kétoldalas állványokra helyezhetők, hogy tökéletesíthessük az üzletberendezést. Fontos kiegészítő a polcszélre helyezhető ársín, melybe árcímkék vagy akár elektronikus polccímkék is helyezhetők. A perforált lemezbe illeszthető kampók is nagy szerepet játszanak a termékkihelyezésnél. Rácselőlapok és rácsosztók alkalmazásával rendezett árukihelyezést érhetünk el a polcokon. Ruházati üzletek pedig szívesen használják a ferde, egyenes és U alakú vállfatartókat. Speciális üzletberendezési kiegészítőként elérhetők könyves, zsebes polcok, vagy felfelé dönthető polcok is. Illetve ne feledkezzünk meg a polcrendszerek tetején elhelyezkedő döntött reklámfelületekről sem, melyből a profi üzletberendezési cégek költséghatékony kínálatot is nyújtanak.

Mi a raklaphelyes kihelyezés üzletberendezésnél?

A raklapos kihelyezést raktáron kívül és az üzlettérben is alkalmazhatjuk, mint például az italkereskedések, áruházláncok és a műszaki üzletek. A nagy teherbírású áruházi polckialakítás lényege az alsó raklapos kihelyezés, mely lehetővé teszi a nagy mennyiségű termékkihelyezést. A raklap felett pedig az erősített polcokra helyezhetjük a nem kartonos termékeket. A raklaphelyes üzletberendezés első oszlopos változatban is rendelhető, extrém terhelésű üzlettípusok számára.

Mi a zöldséges vagy kenyeres polc?

A zöldséges vagy kenyeres polc, polcrendszer lényege a dönthető polcok rácselőlapokkal, melyek megtartják a zöldséges rekeszeket és rálátást biztosítanak a vevőnek a frissáru megtekintésére. A zöldséges polc lehet egy vagy kétoldalas változatú, akár görgős, kerekekkel ellátott változatú is. Magasságban állítható polcokat igazítani lehet a rekesz vagy kenyeres kihelyezés esetében a fonott kosár méretéhez, terjedelméhez.

Mi az a pénztárpult?

A pénztárpult olyan üzletberendezés, amely lehetővé teszi, hogy a megvásárolni kívánt cikkeket a vásárlók könnyen és gyorsan kifizethessék. A felhelyező-, vagy futószalagos területre tehetjük ki a cikkeket, majd a pénztáros a scanner területen áthúzva az elpakoló területre helyezi a termékeket. A vásárlás végén a pénztárpult kiegészítők, mint a beépített pénzfiók, bankkártyaterminál-tartó és a pénzvisszaadó tálca könnyíti meg a vásárlás folyamatát. A kasszapult elérhető jobbos vagy balos változatban, mely a vásárlói fogadási irányt jelöli (a kassza mögött ülő dolgozó részéről), ez lehetővé teszi a tandem kasszák vagy pénztárpult sor kialakításokat. Pénztárpult sor kialakítás esetén folyosó kapu biztosítja a lezárt kasszákat, illetve oszlopokon világító szekció számokat is felszerelhetünk a vásárlók számára, hogy a nyitott pénztárkasszák már az üzlet közepétől láthatóak legyenek.

Mi a kiszolgáló moduláris pult?

A kiszolgáló pult egy olyan üzletberendezés, melyen a vevő az üzletben található termékeket az eladó segítségével részletesebben is megtekintheti. Vásárlás esetén a kiszolgáló pult vagy pultrendszer sor lehetővé teszi, hogy itt helyben a terméket ki is fizethessük. Gyógyszertárak vagy benzinkutak a munkaállomásokat egymás mellett helyezik el, de a kiszolgáló pult L vagy U alakban is kialakítható, például villamossági szaküzletek számára. A kiszolgáló pult vevő felőli oldalán lehetőség van kampós vagy polcos kihelyezésre, a spontán vásárlók számára. A pult mögüli értékesítés esetén a moduláris kiszolgáló pult lezárja a teret, így az értékesebb termékek csak az eladó felügyelete mellett tekinthetők meg.

Mi az a vitrin?

A vitrin egy olyan formatervezett üveges szekrény, melyben értékesíteni kívánt termékek vagy kiállítási darabok mutathatóak be. Lehet álló kivitelű vagy pultvitrin. Aluvázas, fémkeretes vagy keretnélküli lehetőségeket is találhatunk profi weboldalakon, természetesen edzett üvegből készülnek és elérhetők alsó tárolós és fiókos változatok is.Kiegészítők szerint lehet, LED világítással ellátott, állítható polcmagasságú, alul görgős változat, illetve forgómotoros összeállítások is léteznek például ékszerüzletek számára. Múzeumok a fémkeretes nagyméretű vitrineket választják. A pultvitrin pedig szinte minden üzlettípus számára megfelelő, nemcsak a termék bemutatására szolgál, hanem magasított változatban pénztárpultként is üzemelhet. Már webshopon is tudunk vitrineket vásárolni, ízlésünk szerint több termékcsaládból válogatva.

Hogyan szereljünk össze az üzletberendezést?

Szerelési útmutatók és videók segítik az üzletberendezés összeállítását, mely dokumentumokat a weboldalakról tölthetünk le. Az útmutatók lépésről lépésre segítséget nyújtanak az összeszerelésben. Amennyiben nem szeretnénk mi magunk foglalkozni ezzel, kérjünk ajánlatot a komplett üzletberendezés szállítására és összeszerelésére.