Üzletberendezés

Középgondola kezdések és végek

A gondolasorok lezárásakor is rengeteg lehetőség közül választhatunk.

Az alábbi képen egy gondola lezárást láthatunk, a gondolasorban mindkét oldalon szimmetrikus 500 mély polcok teszik lehetővé az árukihelyezést, az egymásnak háttal kialakított polcok között 80 mm széles oszlop biztosítja a masszív támasztást.

A képen látható, hogy pár centiméteres beugrással kezdődnek a gondolasor polc elemei. Ezáltal védelmet nyújtanak a bevásárló kosarak esetleges ütközéseivel szemben.

Másik választási lehetőség például, hogy csak 1000 mm széles lezárást választunk ugyanazon 500 és 500 mély polcok esetében. Az alábbi képen illusztráljuk, hogy ebben az esetben a gondolasor polcelemei, kicsit kilógnak a síkból, de mint, ennek is vannak előnyei.

A polc szélére kihelyezett termékek már a gondolasorból „kikukucskálva” hívogatják a vásárlót az üzlet teljes bejárására, ezáltal biztosak lehetünk a vásárlói kosárérték növekedésében. A lehetőségek ennél a rendszernél sosem zárulnak le. Nem beszéltünk még az aszimmetrikus polcmélység kialakításokról, amit talán felülnézetből lehet a legjobban bemutatni. Az áru mérete nagyban befolyásolja a kihelyezési lehetőségeket. A nagy dobozos termékek esetében vagy nagy forgási   rendelkező termékeknél javasolt a mély polcok használata. A drágább és kisebb méretű termékek esetében, ahol nem akarunk raktárkészletet tartani, elég lehet akár egy 200 mm mélységű polckialakítás is. Így mindkét oldalról elértük azt, amit a vásárló egy üzletben szeretne látni, rendezett, megfelelően feltöltött polcokat igényei szerint. Ha egy vásárló levesz egy nagyobb dobozt, a következő vásárló is láthatja a mögötte kihelyezett terméket, így a megüresedett polc látványa nem riasztja el. A drágább termékek esetében, pedig nem kell 7-8 sort kihelyezni, növelve a raktárkészletünket, csak mert a polcmélységünk ezt követeli meg. Elég 2-3 egymás mögötti termék kihelyezése. Természetesen azt kívánjuk, hogy minden terméke gyorsan fogyjon növelve forgalmát, de úgy érezzük a fent megosztott trükkjeinkkel Ön és vásárlói is elégedettek lesznek, és ha piac időközben változik, bármikor kérhet mélyebb polcokat és egyéb kiegészítőket, hogy optimalizálhassa forgalmát.

Polcrendszereink variálhatósága szinten végtelen lehetőségeket rejt magában. Szívesen megtervezzük az Ön üzletberendezését is. Várjuk érdeklődését!

Ajánlott bejegyzések